Fondatie, Lene Van Look, interior architect, poolhouse project

Project Fondatie

De uitbreiding van het hoofdhuis met een zwembad en poolhouse was een droom, enigszins versneld door de onmogelijkheid van ver en veel te reizen, de laatste jaren. We waren indertijd betrokken bij de bouw van de gezinswoning, en waren verheugd dat de bouwheer opnieuw op ons beroep deed voor het ontwerp en de coördinatie van de bouw van het zwembadhuis. Daarvoor kon met wat geluk een aanpalend perceel verworven worden. Inmiddels is het ontwerp goedgekeurd, en zijn de plannen klaar. Onze taak omvat alles van fundering tot afwerking en decoratie. Momenteel zitten we volop in de uitvoering van de ruwbouw fase. 

Op de verdieping werd de parketvloer vernist. Opgepast, niet betreden! Beneden zien we de chape veranderen in een prachtige afgewerkte vloer.

Ondertussen werd de doorbraak naar het hoofdhuis gemaakt. Op deze manier is de poolhouse steeds toegankelijk vanuit de gezinswoning. Terwijl deze buitenmuur werd afgebroken, werd de andere buitengevel afgewerkt. Hier is de elektricien alvast langgewenst om de buitenverlichting te plaatsen.

Fondatie, Lene Van Look, interieurarchitect, zwembadhuis project
Fondatie, Lene Van Look, interieurarchitect, zwembadhuis project - dakbalken
Fondatie, Lene Van Look, interieurarchitect, zwembadhuis project - Werf

Het zadeldak wordt afgewerkt met Ayous hout.

Fondatie, Lene Van Look, interieurarchitect, zwembadhuis project

De poolhouse werd ontworpen naar analogie van het hoofdhuis.

De spanten van het dak zullen binnenin zichtbaar blijven en zorgen voor een landelijk karakter, wat je in de hoofdwoning ook ervaart.