Project Keizer

 

De opdrachtgever bezocht onze website, en bij de eerste ontmoeting klikte het meteen. Hij vroeg ons om het appartement, in een gebouw met een rijke historiek, te verbouwen tot een tweede verblijf, met daarin een Master slaap- en badkamer, twee gastenkamers met telkens een eigen badkamer, een TV- kamer, een salon en een eetkamer met keuken. De eigelijke keukenruimte was minder belangrijk, aangezien de eigenaars zelden zelf koken.

Een keizer die historiek ademt

Toen we de badkamervloer openbraken vonden we de toegang tot een groot reservoir, nog een overblijfsel van toen op de gelijkvloerse verdieping de vermaarde brasserie Fouquets was, één van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen binnen de Antwerpse diamantgemeenschap.

Er werd niet geopteerd voor meubilair op maat, en onze opdracht eindigde met het schilderwerk. De familie beschikt over de nodige meubelen en mooie familiestukken die ons inspireerden en het kleurenpalet bepaalden. Zo bepaalt de familiegeschiedenis mee de sfeer in het Antwerpse appartement.We bewaren een fijne herinnering aan de samenwerking met onze opdrachtgevers, en we zouden het daarom bijna betreuren dat de renovatie op zo’n korte tijd was afgewerkt.