Project Fox

In het verleden ontwierpen wij voor deze klant reeds een woning in Schilde en een appartement aan zee. Het deed ons dan ook een groot plezier opnieuw het vertrouwen te krijgen om hen in een volgende uitdaging te mogen begeleiden.
Het project bestaat erin de nieuwe kantoren voor de klant te ontwerpen en uit te voeren.

Voor deze kantoren werd de prachtige site ‘Kanaal’ in Wijnegem gekozen als locatie. Meer bepaald de ‘Cubes’, ontworpen door Bogdan & Van Broeck.
Een locatie dewelke een hoop voorschriften en vereisten met zich meebrengt. Dat in combinatie met een hoge tijdsdruk zorgt voor een uitdaging die we niet uit de weg gaan, maar zelfs graag aangaan.

Binnen dit project lieten we ons vormelijk inspireren door de realisaties van Studio Mumbai.

Project d' Hoef

De zogenaamde ‘D `hoef’, de bijgebouwen van het kasteel te Loenhout,
een landhuis in 1746 gebouwd naar een ontwerp van de Vlaamse rococo architect Jan Pieter van Baurscheit de Jonge

Het domein is in familiebezit sinds de jaren 60, verschillende leden bewonen de twee vleugels van het hoofdgebouw en de bijgebouwen.

Drie jaar geleden kreeg ik de opdracht om één vleugel van het kasteel te verbouwen als woning. Intussen zijn we daar in de eindfase.

Inmiddels zijn we gestart met de verbouwing van de boerderij genaamd D`Hoef. De hoeve heeft in verschillende fases veel verbouwingen gekend.
Het metselwerk van aanpassingen in de jaren ‘70 , wordt waar dat aan kwaliteit te wensen overlaat, nu vervangen door historisch correct metselwerk. De ramen aan de zijde van de binnenplaats zijn typisch voor het weinig kieskeurig omgaan met verbouwingen gedurende enkele decennia. Aan de buitenzijde vervangen wij nu, met de kritische zin van onze tijd, enkele kleine lunetten door aanvaardbare eenvoudige hoge ramen, die binnen een welkom zicht bieden op het prachtige park.

bron: Plomteux G, Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België. Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N3 5 (Ru-Z), Brussel - Gent. Auteur: Plomteux Greet. Datum 1985.

Project Arthur

Hoe mooi zijn tekeningen gemaakt door architecten van begin 20ste eeuw.
We krijgen de kans om deze prachtige woning volledig te strippen en klaar te maken voor de komende decennia.

Project Kapellen

Schitterend gelegen woning in Assenede met zicht op het natuurreservaat. Een echte kunstschilderswoning, waar lichtinval enorm belangrijk is. Aangezien dit een zonevreemde woning is, brengen we momenteel alles in orde zodat we hopelijk zonder al teveel tegenwind het dossier kunnen indienen.We werken intussen meer dan een jaar aan dit project om, samen met de opdrachtgever, een sterk ontwerp te creëren. Zowel naar organisatie, lichtinval, perspectieven, positie van de ramen,…

 

Leuze van de bouwheer: “Het wordt alsmaar beter!”

Project Meir

Embryonale ontwerpfase van een appartementsgebouw uit 1935.
Het organigram is klaar, momenteel brainstormen we over het concept.

Bedoeling is het dak om te toveren tot een daktuin, i.s.m. Wirtz International:
Vervangen we de dragende structuur om gewicht te winnen?
Of verstevigen we de bestaande structuur?

Parallel met de ontwerpfase laten we het appartement of huis (zoals meestal) volledig ontmantelen, zodat we bij de aanbesteding correcte prijzen ontvangen. Zoniet, bieden de aannemers – vooral bij technieken – ramingprijzen aan. Ongetwijfeld het meest uitdagende project totnogtoe. Wordt vervolgd…