Project Fox

In het verleden ontwierpen wij voor deze klant reeds een woning in Schilde en een appartement aan zee. Het deed ons dan ook een groot plezier opnieuw het vertrouwen te krijgen om hen in een volgende uitdaging te mogen begeleiden.
Het project bestaat erin de nieuwe kantoren voor de klant te ontwerpen en uit te voeren.

Voor deze kantoren werd de prachtige site ‘Kanaal’ in Wijnegem gekozen als locatie. Meer bepaald de ‘Cubes’, ontworpen door Bogdan & Van Broeck.
Een locatie dewelke een hoop voorschriften en vereisten met zich meebrengt. Dat in combinatie met een hoge tijdsdruk zorgt voor een uitdaging die we niet uit de weg gaan, maar zelfs graag aangaan.

Binnen dit project lieten we ons vormelijk inspireren door de realisaties van Studio Mumbai.

Materialisatie schrijnwerk

Het ontwerp begint zichtbaar te worden

Gyproc is schilderklaar, volgende stap: schilderwerken en schrijnwerk

Vloerafwerking en nieuwe wanden

De vloerverwarming zit ingewerkt in polybeton, een dekvloer die hier ook dient als afwerkingsvloer. Nieuwe wanden werden opgebouwd uit OSB en gyproc.

De prachtig groene site

Binnen zijn onze aannemers gestart met de voorbereidende werken aan de technieken. Daarna hebben ze de vloer voorzien van vloerverwarming.

Project d' Hoef

De zogenaamde ‘D `hoef’, de bijgebouwen van het kasteel te Loenhout,
een landhuis in 1746 gebouwd naar een ontwerp van de Vlaamse rococo architect Jan Pieter van Baurscheit de Jonge

Het domein is in familiebezit sinds de jaren 60, verschillende leden bewonen de twee vleugels van het hoofdgebouw en de bijgebouwen.

Drie jaar geleden kreeg ik de opdracht om één vleugel van het kasteel te verbouwen als woning. Intussen zijn we daar in de eindfase.

Inmiddels zijn we gestart met de verbouwing van de boerderij genaamd D`Hoef. De hoeve heeft in verschillende fases veel verbouwingen gekend.
Het metselwerk van aanpassingen in de jaren ‘70 , wordt waar dat aan kwaliteit te wensen overlaat, nu vervangen door historisch correct metselwerk. De ramen aan de zijde van de binnenplaats zijn typisch voor het weinig kieskeurig omgaan met verbouwingen gedurende enkele decennia. Aan de buitenzijde vervangen wij nu, met de kritische zin van onze tijd, enkele kleine lunetten door aanvaardbare eenvoudige hoge ramen, die binnen een welkom zicht bieden op het prachtige park.

bron: Plomteux G, Steyaert R. & Wylleman L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in België. Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10N3 5 (Ru-Z), Brussel - Gent. Auteur: Plomteux Greet. Datum 1985.

Nieuwe ramen werden toegevoegd aan de gevel en binnen wordt er geïsoleerd.

De hier toegepaste binnenisolatie is een ecologisch product. Onder het dak is een volledig nieuwe indeling uitgewerkt, die werd opgebouwd uit wanden van OSB en dezelfde binnenisolatie.

Vakwerk op z'n best met deze in beton gegoten verdreven trap.

Project Arthur

Hoe mooi zijn tekeningen gemaakt door architecten van begin 20ste eeuw.
We krijgen de kans om deze prachtige woning volledig te strippen en klaar te maken voor de komende decennia.

Start van de heropbouw met prachtige nieuwe vloeren en schrijnwerk

Enkel de buitengevels en de meest authentieke elementen bleven behouden.

Ons nieuw kantoor

Voor ons nieuw kantoor verhuizen we, het hoekje om. Een grotere ruimte moet ons de mogelijkheid geven het kantoor verder te ontwikkelen en met de nieuwe locatie hopen we meer uit de anonimiteit van het straatbeeld stappen.

Het nieuw kantoor bestaat uit een gelijkvloers over de volledige diepte van het pand met aansluitend een winkelruimte.

Het pand had een flinke opknapbeurt nodig. Ontwerpen werden bedacht, plannen werden uitgetekend. Inmiddels zijn we met de verbouwing  gestart. Naar goede gewoonte hebben we de ruimte compleet gestript, zodat we vanaf nul kunnen opbouwen. Op deze manier kunnen we het volledige potentieel van de ruimte benutten. Enkel de authentieke vloer in de winkelruimte hebben we behouden. Het nieuwe ontwerp moet het karakter van de jaren 50 uitstralen.

'Let it snow!'

Leidingen werden toegevoegd/vernieuwd en een nieuwe betonplaat werd gegoten.

Afbraak van de bestaande toestand. De ruimte was opgedeeld in 2 lange smalle ruimtes en enkele kleinere kamers. Wij hebben de ruimte teruggebracht naar de oorspronkelijk toestand uit 1950. Namelijk één grote open ruimte. Hiervoor verwijderden we alle binnenmuren.

Project Meir

Embryonale ontwerpfase van een appartementsgebouw uit 1935.
Het organigram is klaar, momenteel brainstormen we over het concept.

Bedoeling is het dak om te toveren tot een daktuin, i.s.m. Wirtz International.

Parallel met de ontwerpfase laten we het appartement of huis (zoals meestal) volledig ontmantelen, zodat we bij de aanbesteding correcte prijzen ontvangen. Zoniet, bieden de aannemers – vooral bij technieken – ramingprijzen aan. Ongetwijfeld het meest uitdagende project totnogtoe. Wordt vervolgd…

‘Glazen huisje’ krijgt vorm en zorgt voor lichtinval in de woning.

Voor de opbouw van het huisje werd een stelling volledig ingepakt in krimpfolie.

Ventilatiebuizen lopen over het hele plafond

RF plafond plaatsen met opening voor het later te plaatsen 'glazen huisje' op het dak.

Vloerverwarming geplaatst en voorbereidende werken voor de nieuwe chape

Plaatsen van nieuwe ramen en het uitzetten van de technieken

Afbraak van de bestaande toestand
Aanleg van nieuw dak