Visie

In haar uiteenlopend werk als interieurarchitecte verzorgt Lene Van Look zowel uw grote als kleine projecten: van het concept voor een nieuwe keuken of badkamer tot het inrichten van een appartement, landhuis of zelfs kasteel. Maar ook verbouwingen & inrichtingen van winkels, bakkerijen en kantoren behoren tot haar geliefkoosde werkveld. Lene’s werkwijze oogt verrassend authentiek, gedurfd en doordacht met oog voor het kleinste detail. In haar ontwerpen – zowel minimalistisch als sfeervol – staan de termen functioneel, speels & luchtig en mens-gericht telkens opnieuw bovenaan.

"Ons hele team werkt vanuit een gezamenlijke visie en passie voor architectuur"

Van ontwerp tot oplevering

In de relatie met haar klanten legt Lene een grote luisterbereidheid aan de dag. De basis voor een grondige analyse van uw verwachtings- en levenspatroon en een constructief overleg van schets tot realisatie. Elk ontwerp wordt in detail besproken, tot het volledig aansluit bij de verwachtingen en de levensstijl van de klant. Daaraan koppelt ze een sterk organisatorisch talent om de werken volgens planning te organiseren. Haar rustige en empathische persoonlijkheid, gecombineerd met een rijke ervaring, zorgt ervoor dat ze een absolute expert is in probleemanticipatie.

Betrouwbare vaklui garanderen vlot bouwproces

De interieurarchitecte kruipt tevens in de huid van projectcoördinator, waardoor ze eveneens verantwoordelijk is voor de realisatie van haar ontwerp. Dankzij haar jarenlange ervaring beschikt Lene over een groot aantal betrouwbare vaklui in verschillende prijsklassen. De communicatie tussen de klant en die verschillende kleine aannemers, behartigt ze tot in de puntjes. Dat resulteert in een vlot bouwproces met snel overleg en schakeling tussen de opeenvolgende stappen. Een proces waarbij kwaliteit steevast primeert op kwantiteit. En dankzij haar uitgebreid relatienetwerk van winkels, magazijnen, leveranciers, architecten en ingenieurs vindt zij voor elk ‘interieurpotje’ ook het gepaste deksel.

Staat u ook op de drempel van een bouwproject? Dan coördineren wij graag alle werken en leveren bovendien de gepaste onderaannemers én materialen!

flat Iron building, Lene Van Look bouwcoördinatie
Flat iron building

Onze ‘bouwcoördinator totaalprojecten’ vormt de ideale link tussen de diverse schakels van een bouwproces.

Wij treden op als plaatsvervangend bouwheer en nemen alle lasten van de eigenlijke bouwheer over. De bouwcoördinator stelt het bouw- of projectteam samen. Daarnaast selecteert hij/zij op basis van prijs/kwaliteit en de aard en grootte van het project, de juiste aannemers. Dankzij het principe van de gesplitste aanneming, beperken we de bouwkost. Concreet: de bouwheer betaalt de diverse onderaannemers, maar de bouwcoördinator blijft wel hét aanspreekpunt van het bouwteam tijdens het ganse bouwproces.

Onze belangrijkste taken:

  • Prijsaanvraag en controle offertes via gesplitste aanbesteding
  • Aanbesteding en toewijzing van aannemingen en gespecialiseerde studies
  • Coördinatie van diverse onderaannemers
  • Controle op diverse vlakken: kwaliteit (= uitvoering), budget, factuur, maandelijkse vorderingsstaten en eindafrekening aannemers
  • Leiding van werfvergaderingen
  • Opmaak van wekelijks werfverslag
  • Opvolging van opleveringen
  • Nazorg opleveringspunten
  • Totale eindafrekening project.

 

Bekijk hier onze realisaties.

Modepaleis Lene Van Look bouwcoördinatie