Vitrine

Wie een hart heeft voor home decor en design zit hier op de juiste plaats. In onze splinternieuwe vitrine vindt u een selectie van unieke designerstuks met karakter om uw interieur vorm en kleur te geven.

Het geselecteerde aanbod van de vitrine zal regelmatig roteren of uitbesteed worden aan initiatieven die ons nauw aan het hart liggen. Zo wordt deze momenteel ingekleed door Finis Terrae, een tentoonstelling verspreid over 13 locaties doorheen Antwerpen en 51 kunstenaars.

Winnie Claessens nam onze vitrine onder handen. Kom zelf eens piepen door de kijkgaten! Nog te bezichtigen tot 26 februari.

 

Finis Terrae - Winnie Claessens - Lene Van Look

Winnie Claessens (°1989, Antwerpen) heeft oog voor idealistische ideeën en waanzinnige projecten waar mensen zich achter zetten voor een hoger doel. Vanuit een verwondering voor het schone en absurde van een project stelt Claessens zich op als onderzoeker. Aan de hand van nauwgezette observaties maakt ze zaken zo waarheidsgetrouw mogelijk na en tracht ze het gegeven te begrijpen. Claessens heeft veel interesse voor scenografie en houdt van een theatrale weergave waarbij ze haar onderwerp dramatiseert. Opvallend is haar liefde voor handmatige en analoge oplossingen. Het maakproces en het benadrukken van de techniek of constructie spelen bij haar een belangrijke rol.

De installatie bij Lene Van Look, Final Frontier (2021), transporteert de toeschouwer naar de uithoeken van de kosmische ruimte. Een schaalmodel van een satelliet refereert naar de lancering van de onbemande ruimtesondes Voyager I en Voyager II in 1977, die als doel hadden nieuwe inzichten te verwerven over ons zonnestelsel.

Final Frontier bouwt op de utopische—en misschien naïeve—verbeelding die vaak de basis vormt voor ruimte-exploratie. Centraal staat de hoop van de mensheid om de grenzen van onze planeet letterlijk te verleggen, contact te leggen met buitenaards leven en deel uit te maken van een Intergalactische Unie.

Winnie Claessens - Lene Van Look

Benieuwd hoe onze vitrine er al eerder uitzag? Hieronder vindt u de eerdere berichtgeving op Instagram.

Geïnteresseerd in onze volledige collectie? Neem hier een kijkje.