Keizer

De opdrachtgever bezocht onze website, en bij de eerste ontmoeting klikte het meteen. Hij vroeg ons om het appartement, in een gebouw met een rijke historiek, te verbouwen tot een tweede verblijf, met daarin een Master slaap- en badkamer, twee gastenkamers met telkens een eigen badkamer, een TV- kamer, een salon en een eetkamer met keuken. De eigelijke keukenruimte was minder belangrijk, aangezien de eigenaars zelden zelf koken. Toen we de badkamervloer openbraken vonden we de toegang tot een groot reservoir, nog een overblijfsel van toen op de gelijkvloerse verdieping de vermaarde brasserie Fouquets was, één van de belangrijkste ontmoetingsplaatsen binnen de Antwerpse diamantgemeenschap. Er werd niet geopteerd voor meubilair op maat, en onze opdracht eindigde met het schilderwerk. De familie beschikt over de nodige meubelen en mooie familiestukken die ons inspireerden en het kleurenpalet bepaalden. Zo bepaalt de familiegeschiedenis mee de sfeer in het Antwerpse appartement. We bewaren een fijne herinnering aan de samenwerking met onze opdrachtgevers, en we zouden het daarom bijna betreuren dat de renovatie op zo’n korte tijd was afgewerkt.

Een keizer die historiek ademt

Klanten: “Na jarenlang een appartement in Antwerpen als tweede woning gehuurd te hebben en grote (Nederlandse) fan van de stad meenden we dat het tijd werd voor een eigen woning, liefst een appartement midden in de stad, om die geheel naar onze wensen in te delen en uit te rusten. Het appartement was snel gevonden, een charmant dertiger jaren appartement met nogal wat achterstallig onderhoud en uiteraard dertiger jaren techniek en wooncomfort.  Wij realiseerden ons dat wij, om alles naar een eigentijds niveau te brengen, hierbij professionele hulp nodig hadden. Niet alleen voor de techniek en esthetiek, maar zeker ook voor de uitvoering, vergunningen, materiaalkeuze, vakmannen en toezicht hierop. Dus op zoek naar een (binnenhuis)architect in het Antwerpse. Die zijn er gelukkig genoeg, en na bekijken van de gerealiseerde projecten op het internet en gesprekken met meerdere architecten was de keuze snel gemaakt. Lene moest het worden en we hebben deze keuze geen seconde betreurd. In tegendeel, wij prijzen ons nog steeds gelukkig hiermee.

 

Na enkele gesprekken in ons appartement in Antwerpen en het aanleveren van foto’s van onze woning in Nederland en ons wensen pakket kwam er al snel een schetsontwerp waaruit bleek dat zij zeer goed naar ons geluisterd had en onze wensen in een prima plan had vertaald. Het was wel enigszins verschillend van onze eigen ideeën over de verbouwing, maar met goede argumenten had zij ons snel van de juistheid van haar visie overtuigd.  De herindeling van de bestaande ruimtes zag er logisch en comfortabel uit en voor alle door ons gewenste functies was een ruimte gevonden. Ook leek het enigszins ‘hokkerige’ karakter van de woning verdwenen.”

“Na ons fiat op het plan konden offertes opgevraagd worden en nu bleek dat Lene over een uitstekend netwerk van vakmensen beschikt. Want in die, voor bouw gerelateerde bedrijven, zeer drukke tijden, kregen wij toch snel meerdere serieuze offertes voor de verschillende discipline’s voorgelegd. Ook de uitvoering van de werkzaamheden, in de moeilijk bereikbare binnenstad, verliep werkelijk vlekkeloos. Zelfs de afstemming met boven- en onderburen, in verband met de te verwachten overlast, nam Lene voor haar rekening. Wij ontvingen hiervoor achteraf alleen maar complimenten. Wij werden volledig ‘ontzorgd’.

 

Inmiddels hebben wij het appartement alweer enige tijd, zéér tot tevredenheid, in gebruik en er is niets wat we achteraf anders hadden gewild. Het eindresultaat overtreft onze hooggespannen verwachtingen. Het past ons als een handschoen. Dit was zonder de expertise en inzet van Lene en haar team nooit gelukt -dank hiervoor- en we kunnen haar dan ook zonder enig voorbehoud van harte aanbevelen. Het is een vakvrouw en daarbij een zéér prettige persoonlijkheid.”

Fotografie: Diane Hendrikx