Nieuwpoort

De bouwheer van dit project was geen onbekende. De klanten waren zo content met de verbouwingen van hun woning en poolhouse dat ze ons ook hebben aangesteld om de renovatie van hun zeeverblijf in Nieuwpoort te verzorgen. Ze hebben ons de volledige verbouwing en inrichting van het appartement toevertrouwd. De grootste uitdaging van dit project bestond erin om van een kleine keuken en een eetkamer één grote leefkeuken te maken, die door een dragende muur gescheiden werden. Plaatselijke ingenieurs verwittigden de klant reeds dat het niet mogelijk was om de dragende muur te verwijderen en één grote ruimte te creëren. Dankzij onze jarenlange ervaring én opleiding bouwkunde, durfden we dit project wel aan.

Tijdens één van onze eerste gesprekken overtuigden we de klant dat het wel degelijk haalbaar was om één grote ruimte te scheppen. Bovendien bevat deze ruimte nog een tweede ‘uitdaging’. Op de begane grond bevond zich namelijk maar één toilet, dat uitkwam op de keuken. We verplaatsten het toilet naar een deel van de vestiaire in de inkomhal. De verbouwing van dit project bereikte een recordtempo van drie maanden zonder in te boeten op kwaliteit en nauwkeurigheid. Het dossier werd goed voorbereid en met behulp van onze aannemers hebben we een mooi project kunnen realiseren.

De verbouwing van dit project bereikte een recordtempo van drie maanden zonder in te boeten op kwaliteit en nauwkeurigheid.

Het gelijkvloerse appartement geniet van een prachtig uitzicht op de Vaargeul. Voor de keuze van de afwerkingen lieten we ons inspireren door de charmes van het kustleven. Het interieur zou de serene uitstraling van de kust reflecteren. Er is gekozen voor zachte pastelkleuren en ruwe zandtexturen. Zo werden er terrazzo vloertegels die een mengeling zijn van lichte zandkleuren gelegd over het hele appartement. We kozen voor natuureik en betonnen tabletten voor het maatwerk.

De lay-out vormde de grootste uitdaging. Naast het creëren van één mooie leefruimte met keuken was er ook de vraag een extra slaapkamer te voorzien. De puzzelstukken pasten perfect in elkaar nadat de keuken naar een nieuwe en een gunstigere plek werd verplaatst. De nieuwe lay-out onbreekt ook niet aan berging. Het maatwerk werd ontworpen naar de specifieke noden van de klant. Het maatwerk strekt zich uit over de keuken, de toiletten en de slaapkamers en we hebben ruimte bespaard door schuifdeuren te plaatsen. Zowel het vast als los meubilair geniet van hetzelfde rustgevende kleurenpallet en afwerking in lichte natuureik.

Het interieur zou de serene uitstraling van de kust reflecteren. Er is gekozen voor zachte pastelkleuren en ruwe zandtexturen.