Fox

In het verleden ontwierpen wij voor deze klant reeds een woning in Schilde en een appartement aan zee. Het deed ons dan ook een groot plezier opnieuw het vertrouwen te krijgen om hen in een volgende uitdaging te mogen begeleiden.
Het project bestaat erin de nieuwe kantoren voor de klant te ontwerpen en uit te voeren.

Voor deze kantoren werd de prachtige site ‘Kanaal’ in Wijnegem gekozen als locatie. Meer bepaald de ‘Cubes’, ontworpen door Bogdan & Van Broeck.
Een locatie dewelke een hoop voorschriften en vereisten met zich meebrengt. Dat in combinatie met een hoge tijdsdruk zorgt voor een uitdaging die we niet uit de weg gaan, maar zelfs graag aangaan.

De vide over de twee verdiepingen werd bekleed met glas en spiegel om voldoende licht binnen te trekken in de bovenliggende kantoren, en de ruimte te vergroten.

We ondervonden moeilijkheden door de strenge voorschriften op te volgen omtrent akoestiek en contactgeluid naar andere units, waardoor we alle vloeren, scheidingswanden en valse plafonds ontdubbeld hebben. Het was niet toegelaten om ophangingen van installaties rechtstreeks op de bestaande muren te voorzien en er mocht niet geslepen worden in de muren. Dit hebben we opgelost door alle technieken weg te werken in onze scheidingswanden of extra voorzetwanden te plaatsen om kraanwerk te kunnen installeren.

 

We hebben een vide geplaatst om de unit ruimtelijker te maken en meer licht binnen te trekken op de eerste verdieping. De vide hebben we laten bekleden met panelen uit massief Ayous en fineer Framiré in combinatie met bronzen spiegels. De schilders hebben vele testen uitgevoerd om de panelen zo te behandelen om het vergelen tegen te gaan.

 

Het resultaat is een fijn ruimtelijk geheel geworden waarin de vide een centrale samenkomst plek is geworden. De betimmering van de wanden geven een luxueuze uitstraling, structuur en rust aan de ruimte en het subtiel gebruik van spiegels laat het licht weerkaatsen tot diep in de ruimte. Het is een fijne plek geworden om te werken met een prachtig uitzicht!

 

Binnen dit project lieten we ons vormelijk inspireren door de realisaties van Studio Mumbai.

 

 

 

Fotografie: Marcel Lennartz