Wouters & Hendrix

Begin 2023 nam Katrin Wouters, één van de medeoprichters van de juwelenzaak Wouters & Hendrix contact op om hun boetiek in Brussel een nieuwe look te geven. De opdrachtgever heeft ons via een vroegere klant gevonden en bij de eerste ontmoeting klikte het meteen. We zaten op dezelfde golflengte en het ontwerp nam snel vorm aan. Onze stijlen kwamen goed overeen: klassiek geïnspireerd met respect voor authenticiteit en materialen.

Het ontwerp is enerzijds geïnspireerd op de expo van Wouters & Hendrix in de Wonderkamer II in het Diamant Museum DIVA waar zij hun 35ste jubileum hebben gevierd.

Het ontwerp is enerzijds geïnspireerd op de expo van Wouters & Hendrix in de Wonderkamer II in het Diamant Museum DIVA waar zij hun 35ste jubileum hebben gevierd. Het concept van ingebouwde vitrines die daar op een speelse manier worden gepositioneerd in de muur, hebben we geïntegreerd in de Brusselse winkel.

 

Anderzijds lieten we ons inspireren door de andere filialen van Wouters & Hendrix. Zo hebben we ook hun juwelenwinkels in Antwerpen en in Knokke bezocht om bepaalde elementen die de winkels van deze prestigieuze juwelenzaak typeren, laten terugvoelen in het nieuwe interieur in Brussel. We zien de ingebouwde lades, ingebouwde vitrines en het shaker-geïnspireerd maatwerk terugkeren. Strakke lijnen wisselen af met speelse elementen, de juwelen staan steeds centraal. De klant vindt inspiratie in de winkel, de inrichting vertelt het Wouters & Hendrix verhaal.

 

We hadden 5 maanden om het ontwerp uit te werken, alle nodige aannemers te contacteren en in te plannen. De winkel sloot voor één maand en gedurende 30 dagen werd er hard gewerkt. Gedurende deze korte tijd kwamen er heel wat ambachten over de vloer: de schrijnwerkers, de smid, de parketlegger, de elektriciens, de schilders, de stoffeerder, de lichtregisseur, …

De zilvercollectie pronkt in de hoge ingebouwde kasten. Deze etalagekasten laten de winkel ruim aanvoelen en de spiegels weerkaatsen het licht tot diep in de ruimte.

Het resultaat van deze ingrijpende renovatie is een compleet nieuwe look! De zilvercollectie pronkt in de hoge ingebouwde kasten. Deze etalagekasten laten de winkel ruim aanvoelen en de spiegels weerkaatsen het licht tot diep in de ruimte en de klant kan de juwelen goed zien tijdens het passen. De ingebouwde vitrines waarin de gouden collectie schittert, geven dimensie aan de ruimte. De kaders bestaan uit messing en de vitrine is binnenin volledig bekleed in diepturquoise fluweel. De opdrachtgever ging zelf op zoek naar een vintage tafel voor de kassa en deze werd mee in het ontwerp ingewerkt.

 

Het nieuwe ontwerp is ook erg praktisch waarin meer berging, meer spiegels en compleet nieuwe verlichting is voorzien. De verlichting in de hoge etalagekasten vormde de grootste struikelblok. We deden beroep op een professionele lichtstudio die gespecialiseerd is in kunst- en winkelverlichting. Om de profielen van de glazen kast zo dun mogelijk te houden, hebben we vrijstaande ledlijnen uitgekozen die perfect passen tussen de glazen schuifdeuren en de glazen leggers en die de juwelen op een optimale manier verlichten.

Medewerker W&H: ‘Ik wil je graag bedanken voor de fijne samenwerking. De winkel ziet er echt prachtig uit. Ik heb zelf in de winkel gewerkt en aan de “lijve” ondervonden dat het concept klopt en goed werkt! Brussel presteert ook beter, zelfs boven budget. De impact van de verbouwing is dus voelbaar.’

Fotografie: Katoo Peeters