Meirbrug

In juni 2019 werd het contract ondertekend voor de renovatie van een appartement dat was gelegen op de bovenste verdieping op de hoek van de Meirbrug. Een maand later startten we met de ontmantelingswerken, dit gaf ons de mogelijkheid om de stabiliteit van het dak te onderzoeken voor we van start gingen met het ontwerp. De ontwerpfase is vertrokken vanuit het eisenpakket van de klant. Ze wensten 2 slaapkamers, 2 badkamers, een open concept woonruimte en een daktuin.

We startten meteen met de afbraakwerken van het bestaand dak, dit in verschillende fasen. We hebben stuk per stuk het dak opengebroken en opnieuw dichtgelegd met een nieuwe dakconstructie. De ingenieur koos voor een zo licht mogelijke dakconstructie wegens de daktuin die er later nog op zou komen. We hebben alle zware profielen via een kraan omhoog gebracht, dit moesten we ‘s nachts uitvoeren omdat de locatie het niet toeliet om overdag een kraan te plaatsen door de tramsporen. Deze klus, die niet zo vanzelfsprekend was, heeft van begin oktober tot eind november geduurd. Toen was het nieuwe dak wind -en waterdicht.

 

In het voorjaar van 2021 was alles klaar om aan de binnenafwerking te beginnen. We zijn gestart met het isoleren van de buitenwanden om daarna alle technieken, de vloerisolatie, vloerverwarming en chape te plaatsen. Nadar de gyprocwanden werden geplaatst, stond de indeling van het appartement op punt en kon het appartement afgewerkt worden. Rond deze periode hebben we ook de verbinding gemaakt tussen het appartement en de daktuin. We hebben op het dak een glazen huisje geplaatst, hier komt de trap uit op het dak. Het glazen huisje heeft zeer smalle profielen en bestaat zo goed als volledig uit glas.

"We kozen voor Lene van Look voor een volledig renovatieproject in hartje Antwerpen, en we konden niet gelukkiger zijn met het resultaat. Samenvattend was de samenwerking met Lene van Look voor ons renovatieproject echt een positieve ervaring. Onze ruimte is volledig omgetoverd tot een harmonieuze en stijlvolle omgeving die onze persoonlijkheid en stijl weerspiegelt. Ondanks de uitdagingen van de pandemie, was Lene's vermogen om onze verlangens te begrijpen en om te zetten in realiteit uitzonderlijk. Haar aandacht voor detail, onberispelijke smaak en niet-aflatende toewijding zorgden voor een succesvol resultaat." - Klanten

De vloer hebben we afgewerkt met een kalk gebonden gietvloer, de geringe dikte van 4 mm was ook belangrijk om de plafondhoogte zo hoog mogelijk te houden. De gietvloer hebben we overal geplaatst behalve in de badkamers. Deze zijn volledig afgewerkt met mozaïek. Het gouden mozaïek zorgt samen met de binnenvallende avondzon voor een aangename warme sfeer. In de andere badkamer kozen we voor een stoerder uiterlijk met mozaïek met zwart-witte tinten.

De open leefruimte, eetkamer en keuken genieten van veel natuurlijk zonlicht, door de ruimtes niet af te scheiden van elkaar wordt het licht diep de woning ingetrokken. De sobere en lichte materialen versterken de lichtinval en brengen rust in het appartement. De keuken heeft een statig eiland afgewerkt met natuursteen. Dit is de eyecatcher in de ruimte en is aangenaam om in te koken. Het centrale eiland zorgt voor verbinding met de eetkamer. Hier hebben we een lange houten tafel geplaatst omringd door stoelen en een lange zitbank. In de woonkamer staat een modulaire sofa die dan weer de eetkamer erbij betrekt. Het resultaat van de renovatie is dat wat de klant heeft gewenst. Een tijdloos appartement met veel lichtinval en rustige materialen in combinatie met een daktuin waar ze tot rust kunnen komen in het centrum van de stad.

Fotografie: Diane Hendrikx