Studio Lene Van Look

In augustus 2022 verhuisden we met onze studio naar een nieuwe locatie, op een boogscheut verwijderd van ons oude studio. Voorgaand was onze studio gevestigd in mijn eigen huis, op de begane grond waar vroeger mijn garage was. Ik heb het pand gekocht op het Mechelseplein wegens de karaktervolle gevel en de natuurlijke lichtinval. De ruimte was opgedeeld in 2 lange smalle ruimtes en enkele kleinere kamers. Wij hebben de ruimte teruggebracht naar de oorspronkelijk toestand uit 1950. Namelijk één grote open ruimte. In november 2021 hebben we het pand gestript. Nadat we alle kleine kamertjes, golfplaten en technieken hadden verwijderd bleef er een grote zandbak over. Dit gaf ons de mogelijkheid de ruimte naar onze wensen te ontwerpen.

Voor de indeling van de grote ruimte hadden we het idee om zo open mogelijke werkplaatsen te maken met veel natuurlijk lichtinval. We creëerden uiteindelijk 3 ruimtes, bestaande uit een open ruimte vooraan met plaats voor 3 à 4 bureaus, een kantoorruimte in het midden en achteraan een kitchenette met berging.

De scheidingswand tussen de werkplekken en de vergaderruimte is opgebouwd uit glasdallen en creëert een akoestische buffer, maar laat het natuurlijk daglicht toe.

De groene kasten in de keuken komen oorspronkelijk uit een vitrinekast die wij hebben omgebouwd tot een volwaardige keuken.Door het gebruik van een hoge plint en een nieuw keukenblad hebben we voldoende diepte en hoogte gecreëerd om het praktisch en bruikbaar te maken.

 

De mooie authentieke vloer in de winkel werd bewaard, en de stijl van de jaren 50 inspireerde ons verder voor de vloer van het kantoor. De architectuur van Gio Ponti diende als een grote inspiratiebron voor het kiezen van de vloerbekleding. De vloer bestaat uit grote trapeziumvormige linoleumtegels gelegd in een speels verband. De linoleum vloer sluit op sommige plaatsen aan naast onze Winckelmans tegelvloer en zorgt voor een kleurrijk contrast.

"Het voordeel van de verhuis naar het Mechelseplein is dat we visibeler zijn in de stad, we hebben meer ruimte en daglicht. Dit maakt dat het een aangename plek is om in te werken en te vertoeven. We zijn tevreden met het behaalde resultaat." – Team Lene Van Look