Dries Van Noten – China

Lene werkte 14 jaar lang als in-house architect voor Dries Van Noten.
Het laatste winkelontwerp, dat juist daarom voor ons een bijzondere plaats krijgt, is de boetiek in Shanghai.
Na dit project richtte Lene zich volledig op de uitbouw van haar eigen kantoor.

De winkel is centraal gelegen in Réel Mall en omvat zowel een mannen- als een vrouwenafdeling, De indeling en organisatie maakten van het ontwerp een heuse uitdaging. Als je binnenkomt via de centrale ingang, loop je eerst door de accessoires. Daarachter komt de uitgebreide vrouwencollectie aan bod, centraal en in de rechtse as. De mannencollectie wordt getoond in de linkse as.

De volledige ruimte werd uitgevoerd in een beton imitatie. Dit materiaal creëert een rustige achtergrond waardoor de kledingcollectie meteen in het oog springt.Ook zorgt het neutrale aspect van plafond en muren dat de rijke notelaar en iconische gele zijde van Dries Van Noten mooi contrasteren.

Dit als afsluiter van een periode waar wij als kantoor met veel trots op terugkijken.