Begijn

Ik kocht dit pand in 2002, terwijl ik aan de slag was bij Gert Voorjans. Omdat het in slechte staat was en het er binnen regende, besloot de eigenaar – die ik persoonlijk kende – alles leeg te maken. Ik nam onmiddellijk contact met hem op en nog dezelfde avond bereikten we een akkoord over de aankoopprijs. Drie maanden later was ik de eigenaar. Ik heb het gebouw van top tot teen gerenoveerd. Omdat het te klein was om in te wonen, heb ik aan de achterzijde een extra verdieping gebouwd.

Na een jaar verbouwen was de woning water- en winddicht, maar ik moest de garage en de daktuin nog onder handen nemen. De verdere afwerking en inrichting voerde ik in verschillende fases uit. De garage was vroeger onze studio, waar mijn team en ik met veel passie de klanten in een persoonlijke en mooie omgeving verwelkomden. Nu zijn we verhuisd naar een nieuwe studio aan het Mechelseplein.

 

De badkamer is een combinatie van enkele vintage stukken en enkele klassieke elementen die de perfecte ruimte creëren waar ik na een lange werkweek kan ontspannen. Toen het op het ontwerpen van mijn slaapkamer aankwam, wilde ik een sobere maar toch verfijnde look, dus ik ging voor neutrale kleuren en voegde er kleurrijke vintage stukken aan toe.

"Omdat het gerenoveerde gebouw te klein was om erin te wonen, bouwde ik achteraan een extra verdieping"

Het creëren van een patio in mijn huis was absoluut noodzakelijk om natuurlijk licht en natuur in de ruimtes boven te brengen. Ben nog steeds erg verliefd op de ramen gemaakt door het getalenteerde team van Smederij Philip V. Mijn daktuin is mijn rustig paradijs in de drukke stad van Antwerpen waar ik tijdens de warme maanden graag tuinier.

Ik vertoef heel graag in mijn woonkamer. De trap in de woonkamer heeft een speciaal plekje in mijn hart. Deze wenteltrap is afkomstig uit een oud industrieel pakhuis. We hebben er een groot deel van moeten afzagen, zodat het in mijn woonkamer paste. Om dit roesteffect te creëren zijn de trappen gezandstraald en behandeld met zuur.

Fotografie: Diane Hendrikx